top of page
Blog post.png

Het belang van een goed logo

Tegenwoordig heeft vrijwel elk bedrijf een logo, maar waarom is een goed logo zo belangrijk? Is een logo alleen effectief voor de korte of ook voor de lange termijn? Een logo heeft niet bij iedereen prioriteit, maar dit zou wel zo moeten zijn. Wij leggen graag aan je uit waarom.


''Een goede eerste indruk maak je maar één keer. Je krijgt dan ook maar één keer de kans om het goed aan te pakken.''


Op dit moment hebben bedrijven ongeveer 2 seconden om potentiële klanten te overtuigen dat hun producten of diensten de moeite waard zijn. Door met een krachtig visueel beeld naar voren te komen, kun je dan ook de aandacht trekken van jouw doelgroep. Of ze jouw logo nou zien op een website, een flyer of op ander drukwerk, dat maakt niet uit. Zolang je maar opvalt! Wanneer je over een goed logo beschikt kun je een goede eerste indruk achterlaten en soms zelfs ook de kernwaarden van jouw bedrijf overbrengen.


Een logo is eigenlijk de fundering van jouw merkidentiteit. Dit is namelijk de basis voor al jouw andere online en offline uitingen en straalt uit wat jij klanten kan bieden of waar je voor staat. Visuele uitingen kunnen bijdragen aan het verhaal dat jij wil overbrengen aan de klant, nu maar ook voor op de lange termijn. Kleuren, vormen en lettertypen spelen hierbij dan ook een grote rol. Wanneer jij deze elementen regelmatig voorbij laat komen, creëert dit een soort herkenbaarheid voor jouw klanten. Hierdoor blijf je hangen in de gedachtes van jouw klanten en zullen ze aan jou denken wanneer ze op zoek zijn naar een bepaald product of dienst. Daarnaast kun je deze elementen gemakkelijk toepassen op jouw merkmateriaal. Denk hierbij aan jouw website, social media posts en drukwerk.


Een tijdloos logo gaat jarenlang mee. Het is dan ook een eenmalige investering die het helemaal waard is. Wij kunnen je helpen bij het ontwerpen van een logo en eventueel ook een huisstijl. Ook bieden wij voor startende ondernemers zogenoemde starterspakketten aan. Wil je graag meer weten? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!


Comentários


bottom of page